Kaip graziai 'nuspalvinti ' jusu kepama keksa 
ZEBRIUKAS
• Kiaušiniai, 4 vnt.;
• Cukrus, 1 skilt.;
• Pienas, 1 stikl.;
• Aliejus, 1 stikl.;
• Miltai, 300 gr.;
• Soda, 1 a.š.;
• Vanilinis cukrus, 1 žiups.;
• Kakava, 2 v.š.;
1. Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
2. Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
3. Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite.
4. Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.

ZEBRIUKAS
• Kiaušiniai, 4 vnt.;
• Cukrus, 1 skilt.;
• Pienas, 1 stikl.;
• Aliejus, 1 stikl.;
• Miltai, 300 gr.;
• Soda, 1 a.š.;
• Vanilinis cukrus, 1 žiups.;
• Kakava, 2 v.š.;
1. Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
2. Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
3. Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite.
4. Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.
